Artikel

Belgische speelschema's voor 2023/24 uitgebracht

Langzaamaan worden de speelschema's voor de verschillende Europese competities bekendgemaakt. Vandaag was België aan de beurt: in het Atomium in Brussel zijn de schema's voor de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League (het tweede niveau) gepresenteerd.

Belgische speelschema's voor 2023/24 uitgebracht

Men is in België nog maar nauwelijks bekomen van de zinderende ontknoping van afgelopen seizoen (met Antwerp dat in blessuretijd de titel pakte), maar de kalender voor het nieuwe seizoen is inmiddels alweer uit.

Op vrijdag 28 juli begint de Jupiler Pro League met een prachtig affiche, namelijk één van de Brusselse stadsderby's tussen Union Saint-Gilloise en Anderlecht. Promovendus RWDM - die andere Brusselse club - krijgt thuis vice-kampioen KRC Genk op bezoek, terwijl koploper Antwerp thuis op de Bosuil Cercle Brugge ontvangt. De eerste zogeheten 'Super Sunday' vindt plaats op 3 september, als Union Saint-Gilloise - Antwerp, KAA Gent - Club Brugge én KRC Genk - Anderlecht op het programma staan.

De hele kalender van de Jupiler Pro League vind je hier.

Ook het programma voor de Challenger Pro League (het tweede niveau) is bekendgemaakt. Dat speelschema vind je hier.

Gerelateerd

Rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland

Artikel

In Nederland zijn we over het algemeen verwend met mooie en degelijke voetbalaccommodaties. Gelukkig maar, zo slecht hebben we het hier niet. Maar toch heeft het ook wel wat als een stadion er niet meer zo clean uitziet, als de tand des tijds heeft toegeslagen. Leon Janssen Lok trok naar de overkant van de Noordzee en ging op zoek naar de rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Europese Awaydays 23/24

Podcast

Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achternareizen Europa in. Welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Mijn naam is Jean-Paul Rison, en dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Europa!
Bekijk dit item

Twee Champions League-ploegen, Europees voetbal en een avondje in de Eredivisie

Artikel

De interlands zijn nog maar amper achter de rug en de agenda vult zich weer met tal van mooie affiches. In eigen land, over de grens en op alle mogelijke niveaus. SANTOS pikt elke week de mooiste wedstrijden waar je nog naartoe kunt eruit. Dit is ons overzicht!
Bekijk dit item

De voetbalstadions van Dublin

Artikel

Vanavond speelt Oranje in Dublin een belangrijke uitwedstrijd bij Ierland, een land waar we sinds 2001 niet al te goede herinneringen aan hebben. Maar tijd om de bitterheid opzij te zetten: naast de bekende status als het paradijs vol pubs is Dublin ook een verrassend leuke voetbalstad.
Bekijk dit item