Nieuwsoverzicht

SANTOS Football Podcast: Lissabon

Podcast

Een stad als deze verdient een eigen podcast. Er huizen twee grote Europese clubs, het is nota bene niet al te lang geleden nog een toernooistad geweest, en dan hebben we het alleen nog maar over het voetbal gehad. Want deze stad is meer, de combinatie van klimaat en cultuur maakt het bovendien één van de meest geliefde stedentrips. Op naar Lissabon!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Noordrijn-Westfalen

Podcast

We hebben het een paar weken geleden al gezegd: ook net over de grens is er zoveel te beleven, dat kun je onmogelijk in één podcast proppen. Alleen in Noordrijn-Westfalen is al zoveel te beleven, daar kun je uren over praten. En dus pakken we nu, na vorige keer het Ruhrgebied te hebben gedaan, het zuiden van de deelstaat erbij. Op naar die Heimat! Op naar Noordrijn-Westfalen.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Denemarken

Podcast

Van alle voetballanden die er zijn ligt het misschien niet het meest voor de hand, maar waarom eigenlijk, want ver weg is het niet. We zoeken het voor je uit. We reizen langs FC Kopenhagen, Brøndby IF en hun derby, maar ook langs de clubs op Jutland en de verborgen pareltjes van het Deense voetbal. En we bellen met Kees Luijckx, jarenlang actief in de Deense Superligaen. Op naar Denemarken!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Rio de Janeiro

Podcast

We dachten, we doen het eens een keer helemaal anders. We zijn in Europa nog lang niet klaar, maar we besloten toch eens wat verder dan de eigen achtertuin te kijken, want er is nog zoveel meer. Met vandaag een kleurrijke stad die bij veel voetbalfans tot de verbeelding spreekt, vol grote clubs, en zowel oude als nieuwe stadions. Op naar Rio de Janeiro!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Noordwest-Engeland

Podcast

Wie het over het Noordwesten van Engeland heeft, denkt direct aan Liverpool en Manchester. Fantastische voetbalsteden waar je je dagen kunt vermaken, maar er is meer. In de regio erboven, in Lancashire, barst het van de kleine en grote voetbalclubs. Tijd om deze streek eens nader onder de loep te nemen. Op naar Noordwest-Engeland!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Ruhrgebied

Podcast

Je rijdt bij Arnhem het land uit, trekt op de Autobahn het gas open en binnen een halfuur rij je het Ruhrgebied in. Het barst er van de clubs, van gigantisch groot tot klein en obscuur. Een soort lelijk Londen, maar wat komen we er graag. Van Borussia Dortmund tot MSV Duisburg, van Schalke 04 tot Rot-Weiss Essen. Op naar Duitsland. Op naar het Ruhrgebied.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Manchester

Podcast

Manchester is zo'n stad waar we als SANTOS niet uitgekeken raken. Deze podcast is een reis langs Old Trafford, Maine Road, The Etihad, een fantastisch voetbalmuseum, Aguerooooo, The Class of '92, Match of the Day, Classic Football Shirts, Oasis, The Smiths, Marcus Rashford en nog zoveel meer. Naar Manchester moet je een keer toe. Wij helpen je graag op weg.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Rome

Podcast

Het gezegde is bekend: Rome is niet op één dag gebouwd. En Rome is zeker niet in één dag te zien. Niet in cultureel opzicht, maar ook niet in voetbalcultureel opzicht. Het barst er van de bijzondere plekken met verwijzingen naar AS Roma, Lazio, en natuurlijk de officieuze keizer van Rome, Francesco Totti. Op naar de Eeuwige Stad. Op naar Rome.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Lyon en Saint-Étienne

Podcast

Nog niet zo heel lang geleden was Lyon dé voetbalhoofdstad van Frankrijk, en dus kwam de lokale voetbaltrots via de Champions League om de zoveel weken je huiskamer binnen. Nog langer geleden was Saint-Étienne een grote club in Europa, en haalde zelfs de Europa Cup I-finale in 1976. Die tijden liggen al even achter ons, maar het blijven geweldige voetbalsteden om te bezoeken. Op naar Lyon én naar aartsrivaal Saint-Étienne.
Bekijk dit item