Nieuwsoverzicht

SANTOS Football Podcast: Europese Awaydays 23/24

Podcast

Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achternareizen Europa in. Welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Mijn naam is Jean-Paul Rison, en dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Europa!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Parc des Princes

Podcast

Vrijwel iedereen is het erover eens, een club als het door oliegeld gedreven Paris Saint-Germain is alles wat er mis is aan het huidige moderne voetbal. Op dat stadion na natuurlijk, want PSG speelt nog altijd in het authentieke Parc des Princes, al vele jaren een iconisch stadion in het Franse en Europese voetbal. Op naar Parijs! Op naar het Parc des Princes.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: De Adelaarshorst

Podcast

Een cliché is een vaak herhaalde en daardoor versleten geraakte uitdrukking, woordgroep, beeldspraak of vergelijking. Iets waar je na verloop van tijd een beetje moe van wordt. Maar een cliché is doorgaans wel waar. Dus hoe vaak je ook hebt gehoord dat het stadion van Go Ahead Eagles zo authentiek en cult is: je kunt er een beetje moe van worden, maar het is allemaal wel waar.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Anfield

Podcast

Het heeft de beroemdste spelerstunnel ter wereld, eigenlijk door het bordje dat erboven hangt. Je mag het alleen aanraken als Liverpool-speler. This is Anfield. Een bijzonder stadion in alle opzichten, maar het is een compleet andere club voor wie het stadion eigenlijk bedoeld was. Op naar Liverpool. Op naar Anfield!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Grolsch Veste

Podcast

De SANTOS Football Podcast is terug van zomervakantie en we vallen direct met onze neus in de boter, want de Eredivisie is weer begonnen. Een prima aanleiding om weer eens een mooie voetbaltempel uit eigen land uit te lichten, en dus streken we neer in het oosten van het land, in Enschede. Op naar de Grolsch Veste!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Old Trafford

Podcast

In de laatste aflevering van dit seizoen reizen we af naar het stadion met de mooiste bijnaam van allemaal: het Theatre of Dreams, Old Trafford natuurlijk. We bespreken al die andere karakteristieke dingen van het stadion, de eerbetonen, de mooie momenten en nog veel meer. Op naar Manchester. Op naar Old Trafford!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Philips Stadion

Podcast

De laatste weken blijven we met onze podcast wat meer in eigen land. Wat zijn de bijzondere tempels in ons voetballandschap? Je kan dan haast niet om dit stadion heen, als de thuishaven van één van de grootste clubs van het land, bovendien fraai gelegen aan de rand van een woonwijk en midden in de stad. Op naar Eindhoven. Op naar het Philips Stadion!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Johan Cruijff Arena

Podcast

De Johan Cruijff Arena. In de moeilijke beginjaren nog weleens verfoeid, maar uiteindelijk toch in het hart van de Ajacieden gesloten. We bespreken de mooie en minder mooie kanten, blikken terug op bijzondere momenten én bellen met de hoofdrolspeler op een voor Ajax heel bijzonder moment: Siem de Jong. Op naar Amsterdam!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Westfalenstadion

Podcast

Je zou het een voetbalcliché kunnen noemen, het is de moeder aller haalbare dagtripjes vanuit Nederland en een gemis voor elke voetballiefhebber die er nog niet is geweest. Een stadion met een eigen karakter, met een duidelijk eigen karakter dat hoe vaak je er ook komt, nooit verveelt. We gaan naar het Ruhrgebied! Op naar Dortmund. Op naar het Westfalenstadion.
Bekijk dit item