Nieuwsoverzicht

VfL Bochum, een Belgische topper en 1. FC Magdeburg

Artikel

Het is koud, maar als je je goed aankleedt kun je gewoon naar het stadion, ook dit weekend weer. SANTOS zet de mooiste last minute voetbaltrips voor je op een rijtje, waardoor je morgen of overmorgen nog zomaar in een buitenlands stadion kunt zitten.
Bekijk dit item

Brusselse derby Anderlecht - RWDM na 21 jaar terug - en hoe

Artikel

Anderlecht en Molenbeek, twee aan elkaar grenzende gemeenten in het westen van Brussel, elk met hun eigen, iconische voetbalclub. Maar waar RSC Anderlecht al sinds jaar en dag één van de grootste Belgische clubs is, is RWD Molenbeek na tal van faillissementen, fusies en nieuwe pogingen nu écht terug op het hoogste niveau. En dus is ook de derby terug. Op naar Brussel.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: FC Groningen, de Euroborg en het Oosterpark

Artikel

Er gaat niets boven Groningen, was de slogan ooit. Gelegen in het uiterste noorden van het land is er in letterlijke zin wel wat voor te zeggen, en ook figuurlijk kunnen niet alle steden zich meten met een bruisende stad als Grunn. In voetballend opzicht gaat er momenteel heel veel boven Groningen, maar dat doet niets af aan de rijke voetbalstad die het is en de verdiensten van de FC. Dus op naar het noorden! Op naar FC Groningen.
Bekijk dit item

Volle bak bij HSV, een Belgische topper en een Europees avondje AZ

Artikel

Het competitievoetbal begint weer, en dat betekent dus ook dat er weer vele voetbaltripjes mogelijk zijn. SANTOS zet, zoals elke week, de mooiste voor je op een rijtje.
Bekijk dit item

Welkom in het Estádio Algarve, een mislukking van formaat

Artikel

Vanavond sluit het Nederlands elftal de EK-kwalificatie af tegen Gibraltar in het Estádio Algarve. Een plek waar Oranje goede herinneringen aan heeft, maar die verder allesbehalve een succes is. Eigenlijk is het stadion in Faro ronduit een mislukking.
Bekijk dit item

10 bijzondere, door clubs gedeelde stadions

Artikel

Het delen van een stadion, ook wel ‘groundsharing’ genoemd, is iets wat we in Nederland niet echt kennen. Oké, Guus Meeuwis treedt weleens op in het Philips Stadion en ook de Toppers nemen jaarlijks een paar keer de Johan Cruijff Arena over. Maar twee clubs die dezelfde thuishaven hebben, dat hebben we hier niet, terwijl het in andere landen vrij normaal is. Tien stadions waarbij dit het geval is!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Moderne stadions

Podcast

De trouwe luisteraars van onze podcast weten het. Je kunt bij SANTOS altijd terecht voor de nodige nostalgie, het gezwijmel bij een oude lichtmast, betraande ogen bij een verlaten dug-out. Maar er is meer. In het kader van de inclusiviteit gaan we eens totaal de andere kant op. Is moderniteit een vies woord? Of zijn er toch stiekem ook wel hele mooie stadions gemaakt in de afgelopen jaren, die nu al uitgegroeid zijn tot moderne klassiekers?
Bekijk dit item

SANTOS #25: We gaan naar Milaan

Artikel

Eindelijk is het zover! SANTOS #25 ploft deze week bij de abonnees op de mat en is vanaf nu te bestellen. En het is weer een bijzondere editie, al zeggen we het zelf. Een ode aan een van de meest tot de verbeelding sprekende voetbalsteden, vol bijzondere tips en prachtige verhalen. We gaan naar Milaan!
Bekijk dit item

CL in de Arena, de koploper van de KKD en het Stadion am Zoo

Artikel

Ook in de interlandperiode is er genoeg te beleven. Internationaal voetbal, maar in bepaalde gevallen kun je ook nog clubvoetbal zien. SANTOS maakt een overzicht, van toffe wedstrijden en stadions die je de komende week kunt bezoeken.
Bekijk dit item