Artikel

Belgrado: paradijs voor groundhoppers, oostblokfans en bierdrinkers

Reis je Feyenoord achterna naar de heerlijke voetbalstad Belgrado? In de Servische hoofdstad kun je je lol op, zowel qua voetbal als met aanverwante zaken. SANTOS Football Planet zet de tofste plekken voor je op een rij.

Belgrado: paradijs voor groundhoppers, oostblokfans en bierdrinkers

Partizan is overal

Het Partizanstadion (JNA Stadium) heeft alles wat je maar verlangen kunt van een typisch, klassiek oostblokstadion. Een betonnen ovalen bak, imposante lichtmasten, een vaak duistere sfeer en tal van semi-intimiderende muurschilderingen. Het stadion ligt aan de zuidkant van Belgrado, vlakbij dat van rivaal Rode Ster (zie hieronder).

Verwijzingen naar Partizan, net als de vijand opgericht in de post-oorlogsmaanden van 1945, vind je op tal van plekken in de stad. De club van de Partizanen heeft ook een basketballtak die erg populair is, al is de voetbalclub het grootst. In het fraaie Kalemegdan-park aan de oevers van de Donau (sowieso een aanrader) tref je toffe trap- annex basketballveldjes met het clublogo op de stenen.

Bonustip: Naast de officiële clubshop bij het stadion vind je in het centrum van Belgrado nog een erg leuk Partizan-winkeltje. In de Partizan Spirit Shop verkopen ze veel originele en zelf ontworpen clubsouvenirs, waaronder toffe T-shirts waar je prima in voor de dag kunt komen.

Een vuige, meeslepende, bruisende voetbalstad

— Groundhoppen in Belgrado
Belgrado Rad shutterstock 1262497939