Artikel

Bestel nu de voetbalreisgids: de mooiste voetbalplekken van Nederland

Nu verkrijgbaar in onze shop: de eerste grote Nederlandse voetbalreisgids. Een boek vol bijzondere voetballocaties, tips van kenners, gekke anekdotes en handige stadskaartjes. Ideaal voor een voetbaltripje in eigen land.

Cover SANTOS reisgids

Ontdek de Eredivisie

Waar vind je de beste voetbalcafés van Amsterdam, Enschede, Venlo of Breda? Welke snacks eten ze het liefst op de Vijverberg? Waar in Heerenveen vind je exact het geboortehuis van Abe Lenstra? Hoe maak ik een perfect 'rondje Feyenoord'?

Alle antwoorden vind je de eerste Nederlandse voetbalreisgids, hét handboek voor een ideale voetbaltrip in eigen land. Perfect voor op een wedstrijddag of voor een doordeweekse stadswandeling langs de mooiste voetbalplekken.

Bestel 'm nu hier


Gerelateerd

De regels voor stadionbezoek in Europa

De regels voor stadionbezoek in Europa

Artikel

In Nederland zijn de stadions, tot ons verdriet, nog altijd dicht. Daar staan we binnen Europa zeker niet alleen in, maar in elk land zitten de regels net iets anders in elkaar. SANTOS zette de belangrijkste voetballanden op een rijtje – misschien levert het je nog wat op.
Bekijk dit item
Versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je weten

Versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je weten

Artikel

Wij kunnen ons er weinig bij voorstellen, maar het is echt waar: in het Verenigd Koninkrijk gaat men versoepelen, en dus is het weer iets makkelijker om een weekendje Engels voetbal te gaan kijken. We zetten de belangrijkste factoren voor je op een rijtje.
Bekijk dit item
Bij Rayo Vallecano moet alles blijven zoals het is

Bij Rayo Vallecano moet alles blijven zoals het is

Artikel

Buurvrouw Carmen moest blijven. Want bij Rayo Vallecano moet alles blijven zoals het is. In november 2014 werd de club wereldnieuws toen voorkomen werd dat de destijds 85-jarige Carmen Martínez uit haar huis naast het stadion in de Madrileense volkswijk Vallecas gezet werd. Op initiatief van Rayo Vallecano-trainer Paco Jémez haalde de club 21.000 euro op en kon de bejaarde weduwe opgelucht ademhalen. Drie maanden later maakte Martínez 10.000 euro over aan de nabestaanden van oud-Rayo-doelman Wilfred Agbonavbare, die even daarvoor op 48-jarige leeftijd in armoede overleed aan kanker. Zij hadden het geld volgens haar harder nodig.
Bekijk dit item
Dit moet je weten voor je bucketlist-trip naar Buenos Aires

Dit moet je weten voor je bucketlist-trip naar Buenos Aires

Long read

Het staat bovenaan de bucketlist van vrijwel iedere voetballiefhebber: een trip naar Buenos Aires, de meest verpletterende voetbalstad ter wereld. Maar wat moet je weten voordat je je reis gaat plannen? SANTOS geeft je alvast wat handige tips.
Bekijk dit item