Artikel

Dit zijn de regels voor stadionbezoek in Europa (per 1 maart)

In Nederland zijn de stadions gelukkig weer helemaal open, en ook in de rest van Europa wordt er steeds meer versoepeld. SANTOS zet de regels voor stadionbezoek voor de belangrijkste en dichtstbijzijnde voetballanden op een rijtje – misschien levert het je nog wat op.

53502710 BSR AGENCY

Duitsland – bijna weer helemaal open

Na een aanvankelijk vooral regionale benadering, gelden nu in Duitsland landelijk dezelfde regels. Vanaf aanstaande vrijdag (4 maart) geldt in heel Duitsland dat de stadions voor 75% gevuld mogen zijn, met een maximum van 25.000 toeschouwers. In de echt grote Duitse stadions is het dus nog even wachten op een volle bak, maar bij kleinere clubs merk je haast geen verschil meer. Vanaf 20 maart vervallen alle capaciteitsbeperkingen en mogen alle clubs weer 100% van de plaatsen gebruiken.

België – helemaal open

Een weekje eerder dan bij ons, maar sinds twee weken zijn in België de stadions weer volledig open, zonder mondkapjes. Wat je nog wel nodig hebt is het ‘COVID Safe Ticket’, voor Nederlanders geldt de internationale code in de Nederlandse CoronaCheck App.

53520507 BSR AGENCY

Engeland – helemaal open

In Engeland zijn de stadions al tijden open zonder restricties. Er werd in de praktijk al nauwelijks gehandhaafd op vaccinatiebewijzen in de stadions, maar nu zijn ze ook officieel niet meer nodig. Er gelden wel inreisregels om Engeland binnen te komen voor ongevaccineerden. Ben je wel gevaccineerd, dan volstaat het invullen van een Passenger Locator Form. Voor je terugreis naar Nederland heb je hoe dan ook - gevaccineerd of ongevaccineerd - een negatieve test nodig.

Frankrijk – helemaal open

Sinds een maand zijn in Frankrijk de stadions weer volledig gevuld, maar er geldt nog wel een belangrijke voorwaarde. Om naar het stadion te gaan in Frankrijk moet je volledig gevaccineerd of recentelijk hersteld zijn van een besmetting met corona. Het dragen van een mondkapje is sinds deze week niet meer verplicht in de Franse stadions.

53378201 BSR AGENCY

Italië – bijna helemaal open

In Italië worden de regels voor stadionbezoek per vandaag weer enigszins verruimd. Vanaf 1 maart mogen de stadions, ongeacht de grootte, voor 75% gevuld worden. Je hebt nog wel een vaccinatie- of herstelbewijs nodig, en ook het dragen van een mondkapje is verplicht. Vanaf eind maart zouden de maximumcapaciteit en de mondkapjesplicht vervallen, maar daar is nog geen besluit over genomen.

Spanje – helemaal open

Vanaf aanstaande vrijdag mogen in Spanje de stadions weer voor 100% gevuld worden. Er gelden echter nog wel wat aanvullende regels: je hebt een vaccinatie- of herstelbewijs nodig, en het een dragen van een mondkapje is verplicht. Eten en drinken in het stadion is vooralsnog verboden en de horecapunten zijn gesloten.

53469395 BSR AGENCY

Beeld: BSR Agency

Gerelateerd

Een Belgisch prachtaffiche, voor dertien euro naar de Bundesliga en een achterdeur naar Leverkusen - Dortmund

Een Belgisch prachtaffiche, voor dertien euro naar de Bundesliga en een achterdeur naar Leverkusen - Dortmund

Artikel

Zoals elke week heeft SANTOS weer het nodige uitzoekwerk voor de reislustige voetballiefhebber gedaan. Wat speelt er allemaal, en waar kun je makkelijk voor aan kaartjes komen? Wij zochten het voor je uit.
Bekijk dit item
De budgettip: ‘gratis’ met de trein naar de Bundesliga

De budgettip: ‘gratis’ met de trein naar de Bundesliga

Artikel

Je opent om een uur of half één je favoriete uitslagen-app en ziet dat er om half zeven wordt afgetrapt bij Schalke 04 – RB Leipzig. Een snelle check, zijn er nog kaarten? Een paar uur later zitten we in de Veltins Arena naar Bundesliga-voetbal te kijken, en dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten.
Bekijk dit item
SANTOS Roadtrip: The Old Firm, Rangers - Celtic

SANTOS Roadtrip: The Old Firm, Rangers - Celtic

Artikel

In deze video reizen we af naar één van de allergrootste wedstrijden ter wereld: THE OLD FIRM, RANGERS - CELTIC! Meer dan honderd jaar rivaliteit, een keiharde strijd op leven en dood tussen protestant en katholiek, blauw en groen en nog veel meer. Een gevecht om de eer van Glasgow, En dat allemaal in één van de gaafste stadions van Groot-Britannië, Ibrox Stadium!
Bekijk dit item
SANTOS Football Podcast: München

SANTOS Football Podcast: München

Podcast

Guten Abend allerseits! Er is geen buitenlandse stad waar meer Nederlandse voetbalgeschiedenis ligt dan in München. Dus trokken we de Lederhosen aan en reisden we af naar Beieren om de Stern des Südens eens nader te onderzoeken. Bereid je voor op veel Bayern München, 1860 München, nieuwe en oude stadions, schreeuwende trainers, Kaiser Franz Beckenbauer, het Oktoberfest en toch ook een stukje FC Hollywood. Auf geht's!
Bekijk dit item