Artikel

Kopenhagen: Scandinavische schoonheid en stadions in overvloed

Reis je PSV achterna naar Kopenhagen? In de Deense hoofdstad is genoeg te beleven, zowel qua voetbal als met aanverwante zaken. SANTOS zet de tofste plekken voor je op een rij.

Shutterstock 1529349632

Parken

Het Parken-stadion is natuurlijk de plek waar het moet gebeuren voor PSV, de thuishaven van FC Kopenhagen, de grootste club van het land. Een relatief modern stadion, zo’n 30 jaar geleden gebouwd op de plek van het oude Deense nationale stadion. Hoewel het van buiten niet direct uitnodigt is het van binnen best aardig, voelt het erg gesloten en intiem. De fanatieke fans (Sektion 12) van Kopenhagen doen de rest. Ook de moeite waard: de FCK Experience, het museum van de club. Je komt er via de fanshop, en toegang is gratis.

52714284 BSR AGENCY
50917754 BSR AGENCY
22604071 BSR AGENCY
52714284 BSR AGENCY
50917754 BSR AGENCY
22604071 BSR AGENCY

Met de auto? Vergeet de rivaal niet

Als je vanuit Nederland met de auto naar Kopenhagen gaat kom je sowieso langs Brøndby, de aartsrivaal uit de gelijknamige voorstad van Kopenhagen. Het Brøndby Stadion is een leuk voetbalstadion, oogt wat Duits en ligt slechts een paar minuten rijden van de snelweg. Ideaal om even te stoppen op de heen- of terugweg.

Shutterstock 1475198576

Talloze andere stadions

Het barst in en rond Kopenhagen van de clubs en stadions. Pal naast Parken ligt het Osterbrø Stadion van B93 Kopenhagen, in een ver verleden negen keer kampioen in Denemarken. Het historische hoofdgebouw van het stadion is werkelijk prachtig. Ten noorden van de stad speelt AB in het Gladsaxe Stadion, in de gelijknamige voorstad. Nog iets verder naar het noorden vind je Lyngby BK en FC Nordsjælland. In het zuiden vind je het Valby Idrætspark van BK Frem en het Sundby Idrætspark van Fremad Amager.

Ruime keuze uit bars

Naar bier hoef je in Kopenhagen niet lang te zoeken. In het centrum van de stad kun je je lol behoorlijk op tussen de Rådhusplatsen en de Kongens Nytorv, bijvoorbeeld bij The Dubliner, aan winkelstraat Strøget. Beroemd is ook de Biergarten van pretpark Tivoli, pal naast het centraal station van de stad. Om de hoek, aan de Vesterbrogade, vind je niet ver van de Rådhusplatsen tal van goeie pubs. Je kunt ook een rondleiding door de Carlsberg-brouwerij krijgen, niet ver van het centrum.

49623183 BSR AGENCY
8968508 BSR AGENCY
49623183 BSR AGENCY
8968508 BSR AGENCY

Cultuur

Kopenhagen is een prachtige Scandinavische stad waar genoeg moois te zien en te beleven is. We noemden de Rådhusplatsen al even, het plein waar in 1992 de Deense selectie gehuldigd werd. In de wijk Nyhavn (beroemd om haar gekleurde huizen) kun je heerlijk aan het water wat eten en drinken. En vergeet natuurlijk – Bassie & Adriaan-fans opgelet! – het beeldje van De Kleine Zeemeermin niet. Ook leuk: de wijk Christiania, een wijk van hippies, krakers en anarchisten, die door haar bewoners als een echte vrijstad wordt beschouwd.

Shutterstock 1962994957
Shutterstock 134649926
Shutterstock 1343258141 1
Shutterstock 1962994957
Shutterstock 134649926
Shutterstock 1343258141 1

Beeld: Shutterstock, BSR Agency

Gerelateerd

SANTOS #23: Voetbalreisgids Londen

SANTOS #23: Voetbalreisgids Londen

Artikel

London calling! De nieuwste SANTOS staat volledig in het teken van één van de mooiste voetbalsteden ter wereld, zo niet de allermooiste: Londen. Een stad waar altijd gevoetbald wordt, en met deze gids in de hand leer je alles over voetbalreizen naar Londen, hoe je dat zelf kan ondernemen en wat je dan absoluut niet mag missen. Pre-order 'm nu!
Bekijk dit item
SANTOS Football Podcast: Oost-Londen

SANTOS Football Podcast: Oost-Londen

Podcast

Deze maand brengt SANTOS een heuse voetbalreisgids over Londen uit, en in het kader van deze uitgave staat de SANTOS Football Podcast de komende weken volledig in het teken van de Britse hoofdstad. Elke week behandelen we een windrichting, vertellen we iets over de stadions in dit deel, de geschiedenis van de clubs en wat je buiten het voetbal echt niet mag missen. Met deze week: Oost-Londen!
Bekijk dit item
Dit zijn de mooiste voetbalreistips tot aan het WK

Dit zijn de mooiste voetbalreistips tot aan het WK

Artikel

Niet bij alle clubs kom je even makkelijk aan kaartjes. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het is om aan kaarten te komen, doorgaans. Toch is er altijd een manier, via onze reispartners P1 Travel en Number 1 Voetbalreizen bijvoorbeeld. Samen met hen zetten we de leukste buitenkansjes tot aan het WK op een rijtje.
Bekijk dit item
SANTOS Football Podcast: Zuid-Londen

SANTOS Football Podcast: Zuid-Londen

Podcast

Deze maand brengt SANTOS een heuse voetbalreisgids over Londen uit, en in het kader van deze uitgave staat de SANTOS Football Podcast de komende weken volledig in het teken van de Britse hoofdstad. Elke week behandelen we een windrichting, vertellen we iets over de stadions in dit deel, de geschiedenis van de clubs en wat je buiten het voetbal echt niet mag missen. Met deze week: Zuid-Londen!
Bekijk dit item