Artikel

La Liga maakt speelschema bekend: eerste Clásico op 29 oktober

De laatste promovendus is nog geen week bekend, maar in Spanje hebben ze de vaart te pakken: vandaag is het speelschema voor seizoen 2023/24 bekendgemaakt, dat in het weekend van 13 augustus van start zal gaan.

La Liga maakt speelschema bekend: eerste Clásico op 29 oktober

Meest in het oog springende affiche van de eerste speeldag is 'El Viejo Clásico' de oude klassieker tussen Athletic de Bilbao en Real Madrid, terwijl kampioen FC Barcelona op bezoek gaat bij Getafe. De eerste Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid staat op het programma voor het weekend van 29 oktober (in Barcelona), terwijl de wedstrijd in Santiago Bernabéu in het weekend van 21 april gespeeld wordt.

Het gehele speelschema vind je hier. Hou er wel rekening mee dat alleen de speeldagen tot en met week vier ook tot op het tijdstip zijn ingepland. pas zijn vrijgegeven. In september volgen de rest van de exacte data voor de eerste seizoenshelft.

Gerelateerd

Rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland

Artikel

In Nederland zijn we over het algemeen verwend met mooie en degelijke voetbalaccommodaties. Gelukkig maar, zo slecht hebben we het hier niet. Maar toch heeft het ook wel wat als een stadion er niet meer zo clean uitziet, als de tand des tijds heeft toegeslagen. Leon Janssen Lok trok naar de overkant van de Noordzee en ging op zoek naar de rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Europese Awaydays 23/24

Podcast

Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achternareizen Europa in. Welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Mijn naam is Jean-Paul Rison, en dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Europa!
Bekijk dit item

Twee Champions League-ploegen, Europees voetbal en een avondje in de Eredivisie

Artikel

De interlands zijn nog maar amper achter de rug en de agenda vult zich weer met tal van mooie affiches. In eigen land, over de grens en op alle mogelijke niveaus. SANTOS pikt elke week de mooiste wedstrijden waar je nog naartoe kunt eruit. Dit is ons overzicht!
Bekijk dit item

De voetbalstadions van Dublin

Artikel

Vanavond speelt Oranje in Dublin een belangrijke uitwedstrijd bij Ierland, een land waar we sinds 2001 niet al te goede herinneringen aan hebben. Maar tijd om de bitterheid opzij te zetten: naast de bekende status als het paradijs vol pubs is Dublin ook een verrassend leuke voetbalstad.
Bekijk dit item