Artikel

Engelandvaarders: Sander Westerveld

Vraag ze naar hun avonturen in Engeland en pret en weemoed kruipt in hun ogen, ondanks wat littekens hier en daar. Met vandaag: Sander Westerveld behoort tot het kleine clubje spelers dat zowel bij Everton als Liverpool speelde, maar kan toch bij beide ploegen aan de Merseyside nog prima over de vloer komen.

Santos Sander Westerveld 84

(eerder verschenen in SANTOS #14, 2019)

“Jamie Carragher was voor mij de meest Engelse speler. Na wedstrijden lag hij op de kleedkamervloer aan het infuus. Alles had hij dan gegeven. Maar dan ook echt álles.

Ik was in Nederland een keeper die zich best roerde in het eigen doelgebied, maar in Engeland kreeg ik er zelfs training in. Dan gingen mijn teamgenoten tegen me aanspringen bij voorzetten. Heel goed want in de wedstrijden was het niet anders. Fifty Fifty ballen moeten voor jou zijn. Spitsen denken daar: waarom zou een keeper meer recht hebben op die bal? In die duels was het dus benen vooruit voor mij. Ik heb nog de littekens in mijn kont van een duel met Clyde Wijnhard die toen bij Leeds United speelde. En Duncan Ferguson van Everton ging er zo hard in dat mijn knie op negen plaatsen gehecht moest worden.

Onze Franse manager Gérard Houllier bande het bier uit het spelershome. Ook het traditionele kerstfeest ging niet meer door. Dat was wel een dingetje voor de meesten. Er was een groot verloop. Ik won in een seizoen vijf prijzen, maar even later was ik vijfde keeper en moest ik weg. Maar… no regrets. Anfield blijft altijd Anfield. Het summum der voetbalstadions. En Liverpool blijft de droomclub. Bij een redding staan ze op de banken en voor elke speler is een liedje. ‘He’s big, he’s Dutch, we like him very much, Westervéééld, Westervéééld.’ Dat is toch geweldig?”


Gerelateerd

Een Belgisch prachtaffiche, voor dertien euro naar de Bundesliga en een achterdeur naar Leverkusen - Dortmund

Een Belgisch prachtaffiche, voor dertien euro naar de Bundesliga en een achterdeur naar Leverkusen - Dortmund

Artikel

Zoals elke week heeft SANTOS weer het nodige uitzoekwerk voor de reislustige voetballiefhebber gedaan. Wat speelt er allemaal, en waar kun je makkelijk voor aan kaartjes komen? Wij zochten het voor je uit.
Bekijk dit item
De budgettip: ‘gratis’ met de trein naar de Bundesliga

De budgettip: ‘gratis’ met de trein naar de Bundesliga

Artikel

Je opent om een uur of half één je favoriete uitslagen-app en ziet dat er om half zeven wordt afgetrapt bij Schalke 04 – RB Leipzig. Een snelle check, zijn er nog kaarten? Een paar uur later zitten we in de Veltins Arena naar Bundesliga-voetbal te kijken, en dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten.
Bekijk dit item
SANTOS Roadtrip: The Old Firm, Rangers - Celtic

SANTOS Roadtrip: The Old Firm, Rangers - Celtic

Artikel

In deze video reizen we af naar één van de allergrootste wedstrijden ter wereld: THE OLD FIRM, RANGERS - CELTIC! Meer dan honderd jaar rivaliteit, een keiharde strijd op leven en dood tussen protestant en katholiek, blauw en groen en nog veel meer. Een gevecht om de eer van Glasgow, En dat allemaal in één van de gaafste stadions van Groot-Britannië, Ibrox Stadium!
Bekijk dit item
SANTOS Football Podcast: München

SANTOS Football Podcast: München

Podcast

Guten Abend allerseits! Er is geen buitenlandse stad waar meer Nederlandse voetbalgeschiedenis ligt dan in München. Dus trokken we de Lederhosen aan en reisden we af naar Beieren om de Stern des Südens eens nader te onderzoeken. Bereid je voor op veel Bayern München, 1860 München, nieuwe en oude stadions, schreeuwende trainers, Kaiser Franz Beckenbauer, het Oktoberfest en toch ook een stukje FC Hollywood. Auf geht's!
Bekijk dit item