Artikel

Eindelijk eens naar Tottenham Hotspur, Manchester City of San Siro

Langzaam maar zeker gaan de Europese stadions stukje bij beetje van het slot. Ook in de komende week zijn er weer een aantal fantastische wedstrijden te bezoeken, en SANTOS heeft de mooiste voor je uitgezocht.

Eindelijk eens naar Tottenham Hotspur, Manchester City of San Siro

Reis verantwoord!

Voordat je verder leest: wij zijn natuurlijk de laatsten die het coronavirus verder willen helpen verspreiden. Houd je dus netjes aan alle lokale protocollen en blijf bij twijfel over je gezondheid lekker thuis.

KV Oostende - uitwaaien aan zee

KV Oostende – uitwaaien aan zee

Blijf je liever dichter bij huis? KV Oostende speelt zaterdagavond om 18:30 thuis tegen OH Leuven. Het belooft een mooie dag te worden zaterdag, dus ideaal te combineren met een dagje uitwaaien aan zee: de Diaz Arena ligt op een paar minuten wandelen van het strand van Oostende. De kaartprijzen beginnen bij 15 euro.

Manchester City Aguero 52782079 BSR AGENCY

Manchester City, Christian Eriksen en meer

Ook midweeks wordt er gevoetbald in Engeland, wat heet, er staat een complete competitieronde op het programma. De misschien wel best voetballende ploeg van Europa, Manchester City speelt op woensdagavond om 19:45 (lokale tijd) thuis tegen Brentford, dat onlangs Christian Eriksen aantrok. Kaartjes zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar vanaf 25 pond.

Langer in Engeland blijven? De avond ervoor speelt Manchester United uit bij Burnley (een halfuurtje boven Manchester City. Wout Weghorst tegen Cristiano Ronaldo op Turf Moor, en ook hier zijn kaartjes voor verkrijgbaar in de vrije verkoop.

Op donderdag zou je ook nog naar Liverpool – Leicester City kunnen: uitverkocht via de club, maar verschillende Nederlandse ticketsites bieden er nog kaarten voor aan.

London Calling: West Ham United – Watford of Fulham - Millwall

Ook in Londen wordt (uiteraard) gevoetbald en heb je zoals gewoonlijk weer ruime keuze uit verschillende wedstrijden. Meest in het oog springend is West Ham United – Watford op dinsdagavond, waarbij je al voor 20 pond een plekje in het grote London Stadium hebt. Zoek je het liever wat authentieker en bescheidener? Op Craven Cottage – volgens sommigen het mooiste stadion van Londen – staat er een onvervalste Londense derby op het programma: koploper Fulham ontvangt het Zuid-Londense Millwall.

Vind je één wedstrijd niet genoeg? Op woensdagavond is het Queens Park Rangers – Middlesbrough op Loftus Road, in West-Londen.

OH Leuven – RC Genk

OH Leuven – RC Genk

In België staat er ook een competitieronde op het programma. In Leuven speelt OH Leuven op woensdagavond tegen RC Genk. Voor amper 20 euro heb je een kaartje, en als je nog studeert kost het je slechts een tientje.

AC Milan fans 47216655 BSR AGENCY

Beeld: Shutterstock, BSR Agency

Gerelateerd

Rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland

Artikel

In Nederland zijn we over het algemeen verwend met mooie en degelijke voetbalaccommodaties. Gelukkig maar, zo slecht hebben we het hier niet. Maar toch heeft het ook wel wat als een stadion er niet meer zo clean uitziet, als de tand des tijds heeft toegeslagen. Leon Janssen Lok trok naar de overkant van de Noordzee en ging op zoek naar de rauwe voetbalhistorie in Schotland en Noord-Ierland.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Europese Awaydays 23/24

Podcast

Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achternareizen Europa in. Welke mooie Europese tripjes staan er op het programma? Mijn naam is Jean-Paul Rison, en dit is de SANTOS Football Podcast. Op naar Europa!
Bekijk dit item

Twee Champions League-ploegen, Europees voetbal en een avondje in de Eredivisie

Artikel

De interlands zijn nog maar amper achter de rug en de agenda vult zich weer met tal van mooie affiches. In eigen land, over de grens en op alle mogelijke niveaus. SANTOS pikt elke week de mooiste wedstrijden waar je nog naartoe kunt eruit. Dit is ons overzicht!
Bekijk dit item

De voetbalstadions van Dublin

Artikel

Vanavond speelt Oranje in Dublin een belangrijke uitwedstrijd bij Ierland, een land waar we sinds 2001 niet al te goede herinneringen aan hebben. Maar tijd om de bitterheid opzij te zetten: naast de bekende status als het paradijs vol pubs is Dublin ook een verrassend leuke voetbalstad.
Bekijk dit item